1/07/2008

JEV DEMANA UN NADAL NO CONSUMISTA A L'EBRE


Jordi Jordan, coordinador de Joves d’Esquerra Verda a les Terres de l’Ebre presenta una acció directa per conscienciar la ciutadania a fer unes compres responsables, justes, respectuoses amb el medi ambient i no sexistes.

El passat divendres 4 de Gener, els joves d’Iniciativa a les Terres de l’Ebre van repartir 1000 postals sota el lema ‘No regalis consumisme’ i d’aquesta manera, proposar una altra manera de regalar. El repartiment s’efectuà per diverses poblacions, però especialment al centre de Tortosa, plaça de l’Àngel, amb l’objectiu de conscienciar i també proposar una forma diferent de comprar en aquestes dates.

“Fa més de 10 anys que fem aquesta acció cada any i enguany hem volgut ampliar-la perquè hi ha un consumisme imperant en aquestes festes”, ha explicat el coordinador de JEV a les Terres de l’Ebre, Jordi Jordan, que també ha explicat que els anys anteriors la reivindicació es centrava més en demanar que no és compressin joguines bèl•liques com a regal.

A continuació us relatem les propostes que fan els membres de JEV per regalar sense consumisme.

1. Decideix prèviament quant vols gastar. Controla el teu consum. No regalis per regalar, pensa en allò que els que estimes realment necessiten.
2. Regala joguines no sexistes, no bèl•liques i solidàries. No condicionis l’expressivitat dels infants. Jugant també s’educa en valors de pau, igualtat i
solidaritat.
3. Compra els regals en botigues de comerç just i de productes ecològics. Que el teu consum no vagi en contra dels drets laborals de la població del tercer
món i en contra de la protecció del medi ambient.
4. No et deixis enganyar per l’allau publicitari. Que no decideixin per tu. Que les grans empreses no decideixin allò que vols regalar. Mantén el teu criteri.
5. Regala cultura. Llibres, música, entrades al teatre o al cinema... Promou la cultura i garanteix-ne un accés equitatiu.
6. No utilitzis bosses o embolcalls innecessaris. Reutilitza la decoració de Nadal i apaga els llums de Nadal quan marxis de casa. L’administració ha de lluitar contra el canvi climàtic. Tu també pots contribuir-hi.