8/06/2007

JEV MOSTRA LA SEUA SOLIDARITAT AMB EL JUEVES

El coordinador nacional de JEV, David Cid, ha mostrat avui la seva solidaritat amb el setmanari El Jueves, revista que ha estat segrestada per injúries al successor de la Corona per la portada del seu últim número on apareixen els prínceps d’Astúries mantenint relacions sexuals.

Segons Cid, més enllà del model d''estat i de si en ple segle XXI té sentit que en un estat democràtic la màxima representació de l''Estat sigui escollida per designi diví, “es tracta del dret a la llibertat d''expressió”. El Jueves, revista de llarga tradició satírica ha caricaturitzat a pràcticament totes les persones que han tingut certa importància política a l''Estat Espanyol. “Si tots i totes som iguals no entenc perquè alguns membres de la família Reial haurien de ser menys”, ha afegit el coordinador nacional de JEV.


Per la seva banda, el portaveu d’IU-ICV al Congrés ha exigit una rectificació immediata de la Casa Reial i de la Fiscalia “perquè aquesta actitud és pròpia dels règims totalitaris”. Herrera, ha lamentat avui l’ordre de segrest de l’Audiència Nacional a la revista Jueves per injúries al successor de la Corona per la portada de l’últim número on apareixen els prínceps d’Astúries mantenint relacions sexuals. “Una monarquia que avala el segrest d’una revista no és possible en democràcia”, ha afirmat Herrera.

En aquest sentit, Herrera ha dit que “és una acció pròpia d’una monarquia, que pren a la gent com als seus súbdits i no com a ciutadans i es posa al nivell de la monarquia del Marroc”. Per tot això, el portaveu d’IU-ICV ha exigit una rectificació immediata de la Casa Reial i de la Fiscalia perquè aquesta actitud és pròpia dels règims totalitaris”.