8/07/2007

JEV DE L'EBRE PARTICIPA EN EL DEBAT SOBRE LA MOBILITAT A UCRAÏNA


Cinta Moreso, consellera nacional de JEV, en representació de les Terres de l'Ebre, ha participat en una trobada internacional de joves europeus verds i d'esquerres a Ucraïna.


La trobada, centrada en la mobilitat juvenil a Europa, ha servit per identificar els problemes que suposa la política de visats de la Unió Europea per als joves dels països que no es beneficien dels acords de Shengen. El balanç de les jornades és positiu, ja que s’han pogut establir les relacions necessàries per treballar de manera conjunta amb el propòsit superar aquestes dificultats en la mobilitat a Europa, sempre amb l’objectiu final d’abolir els visats.

Després de posar en comú les experiències dels participants en aquest camp i d’estudiar-ne els aspectes més tècnics, es va redactar un manifest destinat la UE. El comunicat denuncia les repetides vulneracions que el règim de visats ocasiona als drets fonamentals i les llibertats dels joves, que tant se suposa que defensa la UE.

Durant la trobada, també es va realitzar una acció pública de denúncia a Kíev, de gran ressò mediàtic, on van participar espontàniament un gran nombre de ciutadans ucraïnesos.